®©Amy Lynn Lee Fan Clup Web Site

Amy Lee Fun Clup Site Amy Lee Fan Clap Evanescence Turkey Türkiye Fan Web Sİte FORUM


Lee, John Lee ve Sara Cargill çiftinin kızıdır. John Lee disk jokeyi, anne Cargill ise televizyoncudur. Bir erkek kardeşi ve iki kız kardeşi vardır. Aslında üçüncü bir kız kardeşi daha vardır fakat o,sara hastasıdır ve henüz üç yaşındayken (1987 yılında),annesi onu banyo yaptırırken birkaç dakikalığına yalnız bıraktığı sırada kriz geçirip nefessiz kalarak hayatını kaybeder. Amy Lee onun cansız bedenini görmüş ve hayatında unutamayacağı bir yara olarak aklına kazımıştır. Fallen albümündeki Hello adlı şarkıda annesine söylediği şu cümle; "Has no one told you she's not breathing?-kimse sana söylemedi mi, o nefes almıyor" ve The Open Door albümündeki Like You adlı şarkılar, Amy Lee'nin bu ölen kız kardeşi için yazılmıştır. Lee'nin yazdığı bu şarkılarda direk olarak bu kız kardeşe atıflarda bulunulmuştur . Lee,toplam dokuz yıl piyano dersi almıştır. Ailesi ile beraber sık sık taşınmış, Florida ve Illinois'den sonra son olarak Arkansas'a yerleşmiştir. Nitekim Evanescence da burada kurulmuştur. Eğitimi ile ilgili olarak da Pulaski Academy'den mezun olduğu sonra da Middle Tennessee State University'e gittiği bilinmektedir.


Amy Lee

Gerçek Adı :Amy Lynn Lee
Dogum Tarihi: 13 Aralık 1981
Dogum Yeri: Riverside,California - Parkview Hastanesi
Burcu: Yay
Kardesleri: Erkek kardesi Robby, Carrie, Lori
Saç Rengi : Kahverengi
Göz Rengi: Mavi

En Çok Sevdigi 10 Albüm
1.Superunknown-SoundGarden
2.Dummy-Portishead
3.Under The Pink- Tori Amos
4.Ten- Pearl Jam
5.Cheap Thrills-Janis Joplin
6.Dangerous- Michael Jackson
7.Post- Bjork
8.The Nightmare Before Christmas Soundtrack
9.In Utero-Nirvana
10.Untouchables- Korn

Fallen albümünde en çok sevdigi sarki Going Under

Amy adını 70'li yıllardaki "Amie" adlı sarkıdan almıs.

Amy'nin hobileri resim yapmak ve günlük yazmak.


Amy'den Sözler
Amy'den Evanescence hakkında açıklamalar...

- "Ben'le Arkansas'ta bir yaz kampında tanıştık (Arkansas'a yeni taşınmıştık ve ailem arkadaş edinmem için beni kampa göndermeye kara vermişti). Bir gün spor salonunda kendi kendime piyano çalarken Ben gelip bana iltifat etti. Konuşmaya başladık ve neredeyse bütün zevklarimizin aynı olduğunu fark ettik. Şarkı söylediğimde ise ağzı açık kaldı; şoktan kurtulunca birlikte bir grup kurmamızı teklif etti ve işte !"

- "Kadın şarkıcıların ve aktrislerin birbirlerine saygı duyduklarını görünce çok gururlanıyorum çünkü onların kuvvetli olduklarını düşünüyorum. "

- "Müziğimizle bizi dinleyenlere sadece onların zaman zaman ümitsiliğe kapılmadıklarını ve melankolinin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu iletmek istiyoruz."

- "Üzüntü, bazen muhteşemdir..."

- "Bir gün bana biri Evanescence'ı çok sevdiğini ve Nirvana'dan beri hiçbir grubun onu müziğiyle bu kadar etkilemediğini söyledi. Inanılmazdı !"

- "Başından beri bizimle birlikte olan müzisyenler sadece Ben ve benim yazdığımız müziği yorumlamamıza yardımcı oldular. Ve bunun değişmesi için hiç bir neden yok..."

- "Her zaman üzgün değilim ! Bir sürü kişi çok mutsuz bir tip olduğumu sanıyorlar halbuki, aksine, çok neşeliyimdir !"

- "Yazdığımız herşey kalbimizden geliyor, ve satıcılara ayak uydurmak için müziğimizi değiştirmemiz söz konusu değil !"

- "Birçoğunun bize uydurduğu 'gotik' kelimesini reddediyorum çünkü müziğimizin bu türle hiçbir alakası yok !"

- "'Evanescence' bir gaz gibi havada yok olan bir şeyi anlatan, çok güzel, çok gizemli ve bizim müziğimize tamamiyle uyan bir kelime...



edit post

0 Reply to "AMY LYNN LEE'NİN HAYATI VE HAKKINDA HERŞEY"

Yorum Gönder

ÖNEMLİ NOT: Yorumlama biçimini ANONİM olarak belirlerseniz oturum açmadanda yorum bırakabilirsiniz...